Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Έρευνα: Το ιδανικό μέγεθος του πέoυς και 3 ακόμα αλήθειες!

Δεν υπάρχει άνδρας που κάποια στιγμή στη ζωή του να μην τον έχουν απασχολήσει τα συγκεκριμένα θέματα.

Φυσικά, αναφερόμαστε στο ιδανικό μέγεθος του ανδρικού μορίου, όπως επίσης το σωστό σχήμα, αλλά και εάν οι διαφοροποιήσεις είναι φυσιολογικές ή όχι.

Τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες έρχεται να δώσει το Ελληνικό Σeξολογικό Ινστιτούτο.

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέoυς κατά τη στύση;

Ιδανικό θεωρείται το πέoς που έχει μέγεθος κατά την πλήρη στύση από 12 μέχρι 16 εκατοστά. Αν, βέβαια, η στύση δεν είναι πλήρης, τότε είναι δυνατό να δίνεται η ψευδής εντύπωση του μικρού πέoυς.

Είναι αλήθεια ότι το μέγεθος του πέoυς παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από άντρα σε άντρα;

Οι διαφορές του μεγέθους του πέoυς είναι σε αναλογία μικρότερες από τις διαφορές που υπάρχουν στο ανάστημα, το μέγεθος των δακτύλων, το βάρος, το μήκος των χεριών, των ποδιών κ.λ.π. Οι σχετικά μικρές αυτές διαφορές δεν επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργικότητα του πέoυς στη σeξουαλική επαφή και δεν μειώνουν τη δυνατότητα της απόλαυσης.


Το μέγεθος του πέoυς σε στύση έχει σχέση με το μέγεθος του

  ίδιου πέoυς σε χάλαση;
Το πέoς είναι δυνατό να συρρικνώνεται σε διάφορες περιστάσεις, π.χ. όταν κάνει κρύο, στο ψυχρό ντους, όταν ο άντρας αισθάνεται φόβο, αγωνία ή ντροπή. Άντρες χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση νοιώθουν πολλές φορές το πέoς τους να συρρικνώνεται υπερβολικά όταν τους παρατηρεί μια γυναίκα. Το ίδιο πέος μπορεί θαυμάσια να έχει τελείως φυσιολογικό μέγεθος κατά τη στύση.

Το μέγεθος του πέoυς μπορεί να αυξηθεί;
Υπάρχουν εγχειρήσεις που αυξάνουν το μέγεθος του πέoυς κατά 2-3 εκατοστά. Η διάμετρος του πέoυς μπορεί επίσης να αυξηθεί κατά ένα μικρό ποσοστό. Καλό είναι όμως οι εγχειρήσεις αυτές να γίνονται μόνο σε άντρες που έχουν παθολογικά μικρό πέoς γιατί αποτελούν αρκετά σοβαρές επεμβάσεις με δυνητικά σημαντικές επιπλοκές.

Αν οι αμφιβολίες για το μέγεθος του πέoυς παραμένουν, τι μπορεί να κάνει ένας άντρας;
Οι ανησυχίες για το μέγεθος του πέoυς είναι πολλές φορές τόσο βαθιά ριζωμένες στη σκέψη του άντρα που ακόμα και η πιο κατατοπιστική ενημέρωση δεν μπορεί να τις διώξει. Κι ό,τι κι αν λένε οι ειδικοί θα υπάρχουν πάντα άντρες που μετρούν και ξαναμετρούν το μήκος της στύσης τους και δεν το βρίσκουν ικανοποιητικό. Υπάρχουν, άλλωστε, και παθολογικές περιπτώσεις, έστω και αν δεν θεωρούνται συχνές.

Στις περιπτώσεις αυτές, δύο ειδών εξετάσεις μπορούν να ξεκαθαρίσουν το πρόβλημα. Η μια είναι ο έλεγχος των γεννητικών ορμονών στο αίμα. Η φυσιολογική ορμονική λειτουργία των oρχεων δεν συνδυάζεται ποτέ με παθολογικό μέγεθος του πέoυς. Η δεύτερη εξέταση είναι το τεστ παπαβερίνης. Πρόκειται για μια προκλητή στύση, που επιτρέπει στον ειδικό να μελετήσει με ακρίβεια τις διαστάσεις του πέoυς όταν είναι σε στύση και να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο. Η αντικειμενικότητα αυτών των εξετάσεων καταφέρνει συνήθως να ξεκαθαρίσει αμφιβολίες μιας ολόκληρης ζωής.















www.aniwthoi.net

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *