Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΕΓΚ-ΕΛΛΑΣ ... Στον τρόμο του ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ η μισή Ελλάδα !!

Μετά από πολλές δεκαετίες, ο εγκέλαδος ήρθε στην χώρα μας για να μας απασχολήσει όπως φαίνεται αρκετά. Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο εγκέλαδος δείχνει από το περασμένο καλοκαίρι, εμμονή θα λέγαμε με την χώρα μας, αρχικά με τους σεισμούς στην Φθιώτιδα, μετά με τους σεισμούς στην Κρήτη και τώρα με τους σεισμούς στο νότιο Ιόνιο.


Φαίνεται πως οι σεισμοί δεν σημειώνονται μόνο σε ένα σημείο, δηλαδή στο επίκεντρο των 2 πιο ισχυρών σεισμικών δονήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα που ήταν πάνω στην Κεφαλονιά και οι οποίες είχαν μέγεθος 5,8 Ρίχτερ σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές που έγιναν. Οι σεισμοί που καταγράφηκαν, αν και μικρότεροι των 5,0 Ρίχτερ, έχοντας μεγέθη κάτω των 4,6 Ρίχτερ και οι οποίοι κυμαίνονται μεταξύ 2,0 - 4,6 Ρίχτερ ως τώρα, σημειώνονται σε διάφορα σημεία της δυτικής αλλά και κεντρικής Ελλάδας. [Στην εικόνα του άρθρου μας, φαίνονται οι περιοχές στις οποίες λαμβάνουν χώρα οι πιο πολλοί σεισμοί τα τελευταία 24ωρα.]

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ

Οι σεισμολόγοι όπως ο κύριος Τσελέντης και Χουλιάρας, δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση οι σεισμοί της Κεφαλονιάς με τους σεισμούς της Αταλάντης και του νομού Φθιώτιδας, ωστόσο θεωρούν σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις τους, πως δεν πρέπει να φοβόμαστε νέο χτύπημα του εγκέλαδου από την Κεφαλονια, αλλά πρέπει να πρέπει τώρα να στραφούμε στην περιοχή της Αταλάντης, η οποία έχει ένα πλούσιο σεισμικό ιστορικό και από τον περασμένο Αύγουστο που άρχισε να δίνει σεισμούς ακόμα και πάνω από 5 Ρίχτερ, σταμάτησε αλλά τώρα άρχισε ξανά να δίνει και πάλι σεισμούς κοντά στους 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Αταλάντη. Σεισμοί καταγράφονται και στην βόρεια και δυτική Πελοπόννησο, αλλά σύμφωνα με τους σεισμολόγους, και αυτό μάλλον δεν έχει σχέση με τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, αλλά είναι μεμονωμένο φαινόμενο, όπως και οι σεισμοί της Αταλάντης.

ΣΧΟΛΙΑ ΦΟΒΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αυτό πάντως που φαίνεται σε πολλά σχόλια συμπολιτών μας στο facebook αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο και σε forum μεγάλων ιστοσελίδων αλλά και της δικιάς μας σελίδας, είναι ο τρόμος -ο φόβος αν το θέλετε καλύτερα- στην ιδέα ενός μεγαλύτερου σεισμού. Ο τρόμος αυτός δεν θα πρέπει να υπάρχει σε καμία περίπτωση, μιας και ο σεισμός σαν φαινόμενο δεν σκοτώνει.

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΕΙΣΜΟΙ ... ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Θα πρέπει ειδικά οι κάτοικοι της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας αλλά και γενικότερα της νότιας Ελλάδας και αν θέλετε και όλης της χώρας, να προβούν αρχικά σε ελέγχους των κατοικιών που ζουν και περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας οι περισσότεροι. Έτσι ο κίνδυνος να πάθετε κάτι από έναν σεισμό μειώνεται αισθητά. Ακόμα και στην Κεφαλονιά, μόνο σπίτια που δεν πληρούσαν τις στατικές προϋποθέσεις έπαθαν ζημιές (άλλα λιγότερες, αλλά περισσότερες).

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς στην χώρα που ζούμε. Και στο μέλλον σίγουρα θα γίνονται σεισμοί μικροί και μεγάλοι στην χώρα μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε κάποια πράγματα σε αυτό το σοβαρό θέμα. Ζούμε στην 6η πιο σεισμογενή χώρα όλης της γης. Η χώρα μας περιβάλλεται από πάρα πολλά ρήγματα και πρέπει οι σεισμοί να μας είναι κάτι σαν συνήθεια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει σεισμός και εμείς πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Έτσι λοιπόν ο τρόμος δεν βοηθάει, παρά μόνο η ψυχραιμία. Και να θυμάστε... σεισμός μπορεί να γίνει κάποια στιγμή, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλή ως και μηδαμινή σεισμικότητα, γι' αυτό και πρέπει παντού να είμαστε προετοιμασμένοι.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ας δώσουμε κουράγιο και στους συμπολίτες μας στην Κεφαλονιά και να τους πούμε να μην φοβούνται το φαινόμενο. Υπομονή να έχετε. Όσοι έχετε πάθει ζημιές στα σπίτια αυτά θα διορθωθούν... Είναι απλά ζημιές και σε αυτά τα φαινόμενα της φύσης μετράει πρώτα η ζωή μας. Ένα ήταν το κύριο μάθημα από αυτούς τους σεισμούς αλλά και το ζητούμενο... Ότι δεν υπήρχαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και πως γενικά οι πιο πολλοί αντέδρασαν ψύχραιμα και φαίνεται να συνηθίζουν στην ιδέα των σεισμών ως τώρα. Τα πιο πολλά κτίρια άντεξαν και αντέχουν. Εξάλλου αυτοί οι σεισμοί δημιούργησαν αυτά τα πανέμορφα και σπάνιας ομορφιάς νησιά της χώρας μας και τις καταγάλανες παραλίες τους...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΤΟΥΣ !! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.




http://greek-weather.org/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *