Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

12 κοινά λάθη που κάνεις στo Facebook



Πλέον όλοι είναι social. Facebook, Twitter, Instagram, Google Plus, Foursquare κτλ, post, like, tweet, mention και τόσα άλλα που αν δεν ξέρεις να τα μιλάς είσαι εκτός πραγματικότητας.

Το τεχνολογικό αυτό θαύμα, της γρήγορης και άμεσης δικτύωσης και επικοινωνίας, μας βρίσκει λίγο απροετοίμαστους, λίγο ημιμαθείς, λίγο τσομπάνηδες θα έλεγα καθώς όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κανόνες –γραπτοί- ως προς το τι πρέπει και τι όχι να κάνεις, τους οποίους ούτε το 1% των χρηστών δεν έχει κάτσει να διαβάσει, αλλά και κανόνες άγραφους οι οποίοι δείχνουν το επίπεδο, την παιδεία την μόρφωση, την καλαισθησία και την τοποθέτηση σου στο χρόνο.

12 κοινά λάθη που κάνεις στo Facebook

Διάβασε την παρακάτω λίστα, διόρθωσε τα λάθη σου, και γίνει καλύτερος χρήστης των social media, ενίσχυσε το profile και επιτέλους πάτα στην Γη!


Η λίστα αφορά συχνά λάθη στο Facebook



01Δε κάνουμε ποτέ like στον εαυτό μας! Ρε τι πράμα είναι αυτό, δηλαδή postαρεις κάτι και το κάνεις like ο ίδιος; Γελοιότητες.

02Μάθε να βάζεις σωστά το tag #κείμενο είναι το hashtag, @κείμενο είναι το όνομα που θες να συνδέσεις. Αν θες να το κάνεις, κάντο σωστά!

03Γράφε λίγα. Το twitter έχει όριο 140 χαρακτήρων. Και πολύ καλά και κάνει, αυτό είναι Social Network, όχι γράφω 400 χαρακτήρες για να πω κάτι. Ποιος θα σε διαβάσει ρε; Με 400 χαρακτήρες ή δε ξέρεις πως να το πεις ή δε ξέρεις πως να το υποστηρίξεις και μακρηγορείς. De Facto.

04Σωστή επιλογή cover φωτογραφίας. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις για αυτό. 10 pixel πάνω 10 κάτω μπορείς να παίξεις. Αλλά δεν σημαίνει ότι μία ωραία φωτογραφία που σου έστειλε η Μαίρη, η οποία τυχαίνει να είναι πανοραμική, θα κάτσει καλά για cover photo. Όχι θέλει το λιγότερο μία βασική επεξεργασία. Κάντην εσύ ή δώστην σε κάποιον φίλο να στο κάνει. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο και κερδισμένος βγαίνεις εσύ.

05Είσαι επαγγελματίας και κάθε μέρα μου στέλνεις να παίξω Candy Crash, σοβαρέψου ρε. Αυτό είναι μεγάλο φάουλ. Πολύ μεγάλο! (εννοώντας πως έχεις profile name ξέρω γω “κομμωτήριο Αλεξάνδρα)

06Δε νοείτε να έχεις για την επιχείρηση σου προφίλ στο Facebook και όχι Facebook Page. Θα σου έκανε ποτέ η Apple αίτημα φιλίας; Ξέρω ξέρω έτσι θα έχεις πολλούς φίλους γρήγορα ενώ με την σελίδα λιγότερα likes. Από που να αρχίσω να εξηγώ τα σφάλματα

07CEO στην εταιρεία, ρε κατέβα από την ομπρέλα σου. Owner φτάνει, εκτός και αν η εταιρία σου (η ποια;) απασχολεί 2.000 υπαλλήλους, έχει υποκαταστήματα σε 10 χώρες και 4 ηπείρους και εσύ έχεις από κάτω ένα ολόκληρο Δ.Σ. να φέρεις βόλτα έτοιμους να σε καταπιούν. Ε ναι τότε το CEO δικαιωματικά το αξίζεις… Είναι από τις περιπτώσεις που ο κινηματογράφος συναντάει τη ζωή ένα πράγμα.

08Όταν θέλουμε να postάρουμε μια φωτογραφία υπάρχει και η περιγραφή. Δε χρειάζεται να την postάρουμε και μετά να κάνουνε σχόλιο οι ίδιοι από κάτω. Το πιο πιθανό είναι να μη το διαβάσει κανείς. Άσε που δείχνει ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

09Έκανες ρε φίλε ορθογραφικά λάθος..ναι φυσικά και εγώ κάνω πολλά...υπάρχει και η τροποποίηση πλέον! ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ!

10Δε γράφουμε με κεφαλαία. Δείχνουμε πως φωνάζουμε. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;!;! (είδες που έχω δίκαιο; Πόσο πιο γλυκά φαίνονται τα πεζά από τα κεφαλαία, και ας γράφεις ακριβώς το ίδιο πράγμα).

11Έχεις επιχείρηση και κάνεις μια ωραία εικόνα και ξεκινάς να tagάρεις τους πάντες μέσα σε αυτή την φωτογραφία. Σοβαρέψου, συνετίσου, το 2014 υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να μεταδώσεις το μήνυμα σου. Και κυρίως τρόποι να μη κουράζεις και εξευτελίζεσαι.

12Μην ανεβάζεις Γαϊτάνο. Είναι από την φύση του antisocial.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *