Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!!Προσοχή σε απατεώνες που υπόσχονται ρύθμιση χρεών

Τους υπερχρεωμένους πολίτες βάζουν στο στόχαστρο κυκλώματα απατεώνων. Χτυπούν στο αδύνατο σημείο των δανειοληπτών οι απατεώνες, που υπόσχονται ρύθμιση των οφειλών, έναντι κάποιοι αντιτίμου - μικρού αν πράγματι ανακούφιζαν το δανειολήπτη, μεγάλο ωστόσο αν σκεφτεί κανείς την οικονομική δυσχέρεια των πολιτών.
Προσοχή σε απατεώνες που υπόσχονται ρύθμιση χρεών

Αετονύχηδες που υπόσχονται τακτοποίηση των οφειλών εκμεταλλεύονται την αγωνία των δανειοληπτών και τους επιβάλλουν ασφυκτικούς όρους από τους οποίους δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν.

Δεκάδες καταγγελίες καταναλωτών για γραφεία συμβούλων, που, χωρίς καμία νομιμοποίηση, ζητούν υπέρογκα χρηματικά ποσά για «διαμεσολάβηση» σε εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών, σε σχέση με τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών, λαμβάνει καθημερινά η Ενωση Καταναλωτών- Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Λαμβάνοντας υπόψη τα κρούσματα αυτά, η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ασκήσει ελέγχους και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους εκμεταλλεύονται τον Ν. 3869/2010, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη, καθώς και τους δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσες διαφημίσεις αναφέρονται σε «διαμεσολαβητές» δανείων, εξωδικαστικού συμβιβασμού κτλ. και να εμπιστεύονται μόνο τους φορείς, που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην ιστοσελίδα της.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, καταγγέλλεται, ότι τα γραφεία αυτά καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν, αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός, που έχει χρέη σε τράπεζες.

«Προκειμένου να προσελκύσουν τα υποψήφια "θύματά" τους, υπόσχονται εγγυημένα αποτελέσματα, γενναίες διαγραφές χρεών, παρέχοντας αμφίβολης ποιότητας νομικές υπηρεσίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Κρήτη: Δανειολήπτες πέφτουν θύματα απατεώνων

Επίσης όπως αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου κύκλωμα αετονύχηδων – απατεώνων, με έδρα την Αθήνα, έχοντας λίστες ονομάτων και τηλεφώνων δανειοληπτών, πιθανόν από χέρια επίορκων τραπεζικών υπαλλήλων, στήνουν παγίδες τηλεφωνικής εξαπάτησης.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό, για τηλεφωνήματα που θα δεχτούν από εκπροσώπους οργανωμένου κυκλώματος, που παρουσιάζονται ως δήθεν «καταναλωτικές οργανώσεις» και υπόσχονται βοήθεια με την «ελπίδα» διαγραφής χρεών και διευθέτησης τραπεζικών δανείων.

Η μεθόδευση της διαδικασίας εξαπάτησης επιτυγχάνεται με την απαίτηση ταχυδρόμησης χρηματικού ποσού, καθόλου ευκαταφρόνητου, στον ίδιο φάκελο μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, προφασιζόμενοι την διεκπεραίωση του χρέους .

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης επισημαίνει ότι, τέτοια πιθανά τηλεφωνήματα, έχουν μοναδικό και απώτερο σκοπό την εξαπάτηση των καταναλωτών με την υπεξαίρεση του ζητούμενου χρηματικού ποσού από τις τσέπες των πολιτών στα χέρια των επιτήδειων, πληρώνοντας ακριβά την τηλεφωνική «ελπίδα».

Οι καταγγελίες που καταφθάνουν καθημερινά, διαβιβάζονται στις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες του κράτους, επιδιώκοντας την εξάρθρωση τέτοιων κυκλωμάτων.

Μια τέτοια καταγγελία είναι η ακόλουθη:



http://www.madata.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *